“Mari rahvas Eestis” – viimane saade sarjast  “Meie hõimlased” ETV2-s

Uus saatesari tutvustab Eestis elavaid soome-ugri rahvaid. Mis teid pidi marid, udmurdid, mordvalased ja teised Eestisse jõudsid? Kuidas nad siin elades oma vanu traditsioone hoiavad ja mismoodi kogukond omavahel suhtleb?

Reedel, 7. mail 2021 aastal, kell 21.30 lõppes ETV2 saatesari “Meie hõimlased”. Eesti kanal edastas saadet Eestis elavatest maridest. Saade räägib maridest ja Tallinna Mari Seltsi ning Etnomeedia  tööst. Viimases saates tegime filmide kaudu rännaku Marimaale ja Udmurtiasse. Milliseid kombeid seal austatakse ja kuidas käib põlisrahvaste käsi tänapäeval?

Aleksei Aleksejev kogus mari ja rahvakombeid käsitleva filmi valmimise töös põnevaid hetki. Katkendit programmist saab vaadata siit: https://www.youtube.com/watch?v=N0gXwyuFFLw