Veebiseminaride sari “Muukeelne laps Eesti haridusasutuses”

Haridustöötajate jaoks Haridus – ja Noorteamet korraldas  veebiseminaride sarja “Muukeelne laps Eesti haridusasutuses”, kuna Eesti lasteaeda või kooli on juba tulnud või tulemas muukeelseid lapsi.

 

Vähemusrahvuste Keskuse “Radzima” pedagoogid osalesid 2022. aasta märtsis  neljal veebiseminaril.

09.03.2022 esimesel seminaril, jagas oma kogemusi Lilleküla Gümnaasiumi direktor Anu Luure. Ta räägis, millised võiksid olla esimesed sammud, kuidas tagada toetav keskkond ning millised väljakutsed võivad tekkida. Ta jagas väga häid ideid nendel teemadel:

  • koolikeskkonna kujundamine;
  • vestlus uue saabuva perega;
  • õppetöö korraldamise paindlikkus;
  • lapse mured ja tunded;
  • milleks peab valmis olema.

18.03.2022 toimus teine seminar teemal “Muukeelne laps Eesti haridusasutuses: psühholoogiline ja sotsiaalne toetamine”. Psühholoog Tiiu Meres  rääkis, kuidas toetada koolis psühholoogiliselt ja sotsiaalselt kriisiolukorrast saabunud lapsi.

22.03.2022 Haridus – ja Noorteamet korraldas kolmanda veebiseminari “Muukeelne laps Eesti haridusasutuses: mitmekultuuriline klassiruum”. Haridus- ja Teadusministeeriumi üldhariduse valdkonna nõunik Mare Oja arutles mitmekultuurilise klassiruumi teemal:

  • Milliseid strateegiaid kasutada tundlike teemade käsitlemisel, kui arvamused on vastandlikud;
  • mitmeperspektiivsus ja kriitiline mõtlemine;
  • argumenteeritud mõttevahetust toetavad meetodid.

29.03.2022 toimus veebiseminar “Muukeelne laps Eesti haridusasutuses: paindlik õppetegevuse korraldamine”.  Haridus-ja Teadusministeeriumi üldhariduse valdkonna peaekspert Hele Liiv-Tellmann tutvustas õppepäeva korraldamist muukeelsetele lastele haridusasutuses.